AKCIÓINK!!!


Kihagyhatatlan, legfrissebb ajánlataink:


Akciós macska ivartalanítás 2016. február 01-től 2016. február 17-ig!


A nappalok hosszabbodásával beindult a macskák ivari ciklusa, ezért Rendelőnk macska ivartalanítási akciót hirdet a nem kívánt almok megszületésének megakadályozására.
Amennyiben nem tenyésztési céllal tart Ön macskát, akkor szót kell ejtenünk a házi kedvenc ivartalanításáról.
Több olyan téveszme él a macskákkal kapcsolatban, mint hogy
- minimum egyszer ellenie kell a lány cicának életében,
- az ivartalanítással megváltozik a természete,
- az ivartalanítással elhízik.
Ezen állításokat a tudomány mára megcáfolta.
A tények:
A macskák évente többször, ciklikusan ivarzanak. A kijáró cicák ilyenkor napokra eltűnnek és szinte biztosan megtermékenyülnek valamint nagyjából 9 hét múlva életet adnak egy kosár kismacskának. Rosszabb esetben a tulajdonos számára ismeretlen helyen ellik és csak a választási méretű kicsinyeit mutatja be a család részére… A kismacskák megszelídítése nem lehetetlen, de gazdihoz adásuk szinte lehetetlen, nézzük csak meg mennyi weboldal kínál INGYEN ELVIHETŐ kiscicát. Az ivartalanítás az állatvédelem egyik leghatékonyabb eszköze, nagyban hozzájárul a kóbor állatok számának csökkenéséhez! A Mi régiónkban sok állat válik hontalanná a vízparti nyaraló övezetben az üdülési szezon végén, ezzel is növelve a menhelyeken várakozó állatok számát. Ezen kívül beszélnünk kell az ivartalanítással elkerülhető betegségekről is, mint a gennyes méhgyulladás, a tejmirigyek rosszindulatú daganata valamint az elkóborló macskák verekedés közben szerzett, GYÓGYÍTHATATLAN vírusos fertőzései (Leukózis, AIDS, Fertőző hashártya gyulladás). Mind kandúr, mind lány cicák esetében SZAKSZERŰEN és RUTINSZERŰEN végzünk ivartalanítási műtéteket. A weboldalunkon található elérhetőségeken állatorvos kollegáink tájékoztatást nyújtanak Önnek az ivartalanítás optimális idejéről, a műtét kockázatáról és az összes kapcsolódó információról. A műtét időpontjának egyeztetéséhez kérem hívja
dr. Vona Viktor sebész-állatorvost a
+36 20 9264 293-as telefonszámon.


Új szolgáltatás!!!

Nagy örömmel értesítjük a Tisztelt Állattulajdonosokat, hogy immár ultrahang vizsgálatra is lehetőség van a rendelőnkben!
Kutya, macska és egzotikus kisállatok vizsgálatára alkalmas fekete-fehér ultrahang készülékkel rendelkezik ráckevei rendelőnk.
Ezzel a képalkotó eljárással több betegség biztos diagnosztizálása válik lehetővé, így számos hasüregi elváltozás mely az emésztő- vagy a húgy- vagy az ivarszervrendszert érinti. Ez a módszer kiválóan alkalmas a vemhesség tényének megállapítására.
A fizikális vizsgálatnak (megtekintés, tapintás, hallgatózás, kopogtatás) korlátai vannak, nem kaphatunk elegendő információt az említett szervrendszerek állapotáról, ezért hasznos az ultrahang vizsgálat, mint kiegészítő diagnosztikai vizsgálat. Végül, de nem utolsósorban: a beavatkozás fájdalommentes!
A vizsgálófejnek és bőrnek közvetlenül érintkeznie kell, ezért a vizsgált területen a szőr lenyírása elkerülhetetlen, de igyekszünk a lehető legkisebb terület szőrtelenítésével elvégezni a vizsgálatot.

Fogamzásgátló tabletta újra kapható!!!

Hiánypótló termék került a piacra:
NONOESTRON TABLETTA A.U.V.
Ez a készítmény a régóta hiánycikk Ovarid 5mg és Ovarid 20 mg tabletták helyettesítője.
Javallatok:
Az ivari ciklus aktív fázisának elnyomására kutyán és macskán;
Az ivarzás késleltetésére kutyán és macskán;
Túlzott nemi aktivitás és területjelölés kandúr macskánál.
Adagolásáról, áráról valamint a gyógyszerrel kapcsolatos egyéb információkról tájékozódhat állatpatikákban.
A nappalok hosszabbodásával már egyre kevesebb idő van hátra a cicák nemi ciklusának beindulásához, időben gondoljon a kedvence nem kívánt vemhességének megelőzésére!


Lovasoknak karácsonyi akció!

CP-Ivermectin 13,3 mg (800 kg élősúlyra) - 3900 Ft.
Pyrantel Entwurmung 30,33 g (700 kg élősúlyra) - 3990 Ft.
Érvényes 2015. 12. 31ig!


Akció a kutyák és macskák külső élősködői elleni védekezésben!

„A tavaszi időjárással együtt egyre gyakoribbá válik a kutyák és macskák bolhával és kullanccsal való fertőzöttsége. Ezek a paraziták nem csak az állat nyugtalanításával okozzák a legnagyobb problémát, hanem számos fertőző betegség átvitelével is! Gondoljunk csak a kutyákat megbetegítő babesiosira. A betegség kórokozóját az állatokon élősködő kullancsok terjesztik és ha már átvitték a fertőzést, akkor nagyon gyors lefolyású és akár halállal is végződő betegség alakulhat ki. Sokkal célszerűbb a betegség kialakulásának megelőzése. Erre több fajta lehetőség van a nyakörvektől kezdve a rácseppentő oldatokig. Rendelőnkben március hónapban az Effipro (Virbac) spot-on szerek az alábbi akciós áron kaphatóak:

Effipro macskának 1990 Ft helyett 1790 Ft
Effipro kutyának 2-10 kg testtömegig 1990 Ft helyett 1790 Ft
Effipro kutyának 10-20 kg testtömegig 2290 Ft helyett 2090 Ft
Effipro kutyának 20-40 kg testtömegig 2490 Ft helyett 2290 Ft
Effipro kutyának 40-60 kg testtömegig 2890 Ft helyett 2690 Ft


Mikrochip információ

A 2012. júniusában elfogadott Kormányrendelet módosítások értelmében 2013. január 1.-től minden 4 hónaposnál idősebb kutya microchipes egyedi megjelölése kötelező lesz!
A chip behelyezése egy gyors és fájdalommentes eljárás, melynek során egy 15 jegyű számot tartalmazó, rizsszem nagyságú elektromos jeladó kerül a nyak bőre alá. A számsorhoz tartozó információt a tulajdonos és a kutya adatait- egy országos adatbázisban rögzítik, ahol a chipszám alapján azonnal beazonosítható az állat.
A jeladó leolvasásához szükséges készülék minden állatorvosi rendelőben és menhelyen megtalálható. A chip nem műholdas követő rendszer!

A mikorchip behelyezése: 5000 Ft a Magyar Állatorvosi Kamara ajánlásával.


Új termék! „A külső élősködő specialista”!

Megkezdtük a Vectra 3D készítmény forgalmazását! Ez a rácseppentő oldat a legfontosabb külső élősködők ellen nyújt védelmet, mindenekelőtt említenénk a nyár közeledtével egyre gyakoribb szuronyos istállólegyeket. Ezek a kutyák fülének végeit károsítják ésjelenleg a piacon kapható szerek közül kizárólag a Vectra 3D készítmény rendelkezik 1 hónapos irtó és távoltartó (csípést megakadályozó) hatással velük szemben.

Ezen felül a szer hatékony kullancs, kifejlett bolha, bolhapete és –lárva, igazi szúnyog és lepkeszúnyog ellen is.

Rendkívüli hatékonyságát 3 hatóanyag kombinációjának köszönheti, melyek közül az egyik újdonság, mást termékben nem található.

Így a szer széles spektrumú ölő, vérszívást csökkentő és rovarokat távoltartó hatással rendelkezik. Adagolása egyszerű és pontos: öt súlycsoportnak megfelelő kiszerelésben kerül forgalomba, így 1,5 kg-tól egészen 66 kg-os testsúlyig minden kutyának könnyedén megtalálhatja a megfelelő kiszerelést.

Macskán nem alkalmazható!

A kezeléssel nem csak egyszerűen a külső élősködőktől védheti meg kedvencét, hanem az ízeltlábúak által terjesztett betegségek is megelőzhetőek, mint a babesiosis, Lyme-kór, szívférgesség és bőrférgesség.